Problematika kosher certifikace pro exportéry

Anotace semináře:

  • Úvod: co znamená „kosher“ (ekonomické, sociální a historické souvislosti)
  • Výhody kosher certifikace při vstupu na zahraniční trhy EU, USA a Izraele
  • Trendy v oblasti kosher produktů – co je poptáváno v kosher segmentu a proč
  • Tipy a triky pro úspěšný obchod s kosher produkty – etika a etiketa obchodu, zvláštnosti a zajímavosti při jednání s partnery v oblasti kosher
  • Jak získat kosher certifikát – podmínky a proces certifikace, možnosti u nás a v zahraničí (výhody a nevýhody)
  • Příklady úspěšné spolupráce, reference
  • INDIVIDUÁLNÍ dotazy a KONZULTACE

Vhodné k certifikaci jsou společnosti z oblastí:

  • mlynářství (výroba mouky, ovesných vloček apod.)
  • výroba bezvaječných těstovin
  • škrobárenství
  • bezlepkové potraviny (bezlepkové kaše, křehké chleby apod.)
  • veganské potraviny (rostlinné alternativy k mléku, sýrům, sójové výrobky apod.)
  • raw (veganské) potraviny
  • pivovarnictví
  • pálenice (100% ovocné pálenky)
  • minerální voda
  • doplňky stravy
  • kosmetika
  • minerální látky

Naopak nevhodné k certifikaci jsou společnosti z oblastí, které se zabývají výrobou:

  • živočišnou
  • mlékárenskou (kromě výroby sušeného mléka)
  • vinařskou

Přihlášení na akci

Vyplňte, prosím, níže uvedený formulář a my Vás budeme kontaktovat. Rezervace je platná až po potvrzení pracovníkem agentury CzechTrade.

Termín: 30. 1. 2019, 09.30 - 12.00 hodin
Cena: 0 Kč

Objednatel

*
*
*
*
*
*
*
*

Kontaktní informace

*
*
*
*
*

Účastníci

*
*
*
*
*

Další akce


Více o zpracování osobních údajů v agentuře CzechTrade se dozvíte zde.


Kód semináře: 3572
Termín: 30. 1. 2019
Druh akce: Odborný seminář
Místo konání: CzechTrade, Dittrichova 21, 12801 Praha 2, Česká republika
Doba konání: 09.30 - 12.00 hodin
Cena: 0 Kč
Stav akce: Hlaste se

Organizační garant

Mgr. Dostálová Monika
Mgr. Monika Dostálová
Vedoucí Exportního vzdělávání
monika.dostalova@czechtrade.cz T: +420224907532
M: +420724945728

Lektoři

Rabin Menachem Kalchheim
Narodil se v roce 1974 v Jeruzalémě do známé rabínské rodiny. Studoval 16 let rabínská studia, byl ordinován rabínem a od vrchního rabína Izraele získal uznávaný rabínský certifikát pro komunitní rabíny. Od roku 2004 působí jako vedoucí oddělení kašrutu na pražském a zemském rabinátu, specializuje se na košer potraviny a konzultace v oboru košer potravinářských technologií. Oddělení kašrutu zodpovídá za desítky potravinářských závodů v České republice, kde dohlíží na výrobu košer potravin pro spotřebu jak v židovských komunitách v ČR, tak na vývoz do zahraničí. Rabín má pracovní vztahy s komunitními rabíny a instituty kašrutu v mnoha zemích po celém světě. Kromě toho je ve spojení s oddělením dovozu Vrchního rabinátu Izraele.
Olga Breiner
Koordinátorka kašrutu Rabinátu ŽOP od července 2016. Stará se o komunikaci s certifikovanými firmami a zájemci o košer certifikaci. Uvádí zájemce o košer certifikaci do problematiky košer certifikování, vysvětluje požadavky nezbytné k certifikaci a zajišťuje administrativní stránku certifikace.