Britská pobočka agentury CzechTrade zorganizovala na konferenci All Energy pavilon a vystoupení pro české exportéry

Praha, 29. května 2017 – Britská pobočka agentury na podporu exportu CzechTrade zorganizovala český pavilon na konferenci All Energy, největší akci týkající se obnovitelné energetiky ve Spojeném království. Událost, která proběhla 10. a 11. května v skotském Glasgow, umožnila českým exportérům představit svou nabídku profesionálům ze všech koutů Velké Británie.

Díky českému pavilonu se britským návštěvníkům mohlo představit hned několik odvětví českého průmyslu. Hydroprůmysl reprezentovaly společnosti Cink Hydro a Hydrohrom. Topenářství zastoupily české tepelné pumpy Masterherm, vybavené technologií, která je ve Velké Británii v rámci obnovitelného topenářství mimořádně poptávaná. V oblasti energetické efektivity se na konferenci představily také společnosti Tecomat nebo Fitcraft, která je výrobcem vysoce inovativních energetických úložišť.
Velký úspěch na konferenci zaznamenala rovněž firma Smart Heating Technology. „Děkujeme agentuře CzechTrade za precizní přípravu pavilonu na konferenci All Energy. Perfektní organizace naší firmě umožnila úspěšně prezentovat technologii na využití biomasy pro farmáře, díky čemuž se nám podařilo již na konferenci získat první předobjednávku,“ poděkoval agentuře CzechTrade Josef Vávra, který společnost Smart Heating Technology na akci zastupoval.
Jedním z hlavních témat konference bylo „Energy storage“, tedy řešení ukládání energie, které umožňuje využít zdroje zelené energie efektivně a za únosné ceny. Tématu bylo věnováno i konferenční vystoupení o českých technologiích, které moderoval zástupce kanceláře CzechTrade Londýn Martin Macourek.
„Celkově nám konference All Energy potvrdila, že české firmy jsou schopny ve svých odvětvích konkurovat i světovým velikánům, jako jsou například Siemens nebo Tesla. Čeští zástupci si na konferenci udělali velmi dobré jméno a našemu pavilonu se podařilo přitáhnout velkou pozornost britských návštěvníků včetně nákupčích,“ říká ke konferenci Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

Iveta Bajerová

Senior Account Executive