Češi mají podle agentury CzechTrade rekordní zájem o export do Německa

Praha, 26. srpna 2016 – Rekordní zájem tuzemských firem o podporu při vývozu do Německa zaznamenala agentura CzechTrade. Český vývoz do Německa je v tuto chvíli více než 32 %, v prvním pololetí roku 2016 tak meziročně narostl o 5,6 %.

„Loni jsme za celý rok v Německu podpořili celkem 170 českých firem, letos jsme tuto hranici překročili již na konci července,“ konstatuje generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal. Mezi klienty německé kanceláře CzechTrade, která je dlouhodobě nejvytíženější pobočkou agentury, patří zejména strojírenské firmy, dále firmy z elektrotechnického, automobilového a plastikářského průmyslu. „Největší nárůst zájmu o naše služby je ze strany výrobců potravin, které se snažíme uplatnit v německých maloobchodních řetězcích,“ upřesňuje ředitel německé pobočky CzechTrade v Düsseldorfu Adam Jareš.

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

Salvátorská 931/8, Praha 1 Tel.: + 420 224 810 809, + 420 602 685 131