CzechTrade pořádá konferenci na téma exportních příležitostí ve Španělsku, firmy se budou moci zúčastnit i individuálních konzultací

Praha, 6. září 2017 – Agentura pro podporu exportu CzechTrade pořádá 21. září v libereckém Evropském domě konferenci na téma aktuálních exportních příležitostí ve Španělsku. Zájemci budou moci zhlédnout prezentace odborníků na export v čele s Petrou Jindrovou, ředitelkou zahraniční kanceláře CzechTrade v Madridu, a načerpat informace o aktuální situaci v zemi či o oborových příležitostech. Na prezentace budou navazovat individuální konzultace.

„Španělská ekonomika dávno není v krizi, naopak již několikátý rok po sobě obhájila evropské prvenství v meziročním růstu HDP. Politická situace se po posledních parlamentních volbách stabilizovala a Španělsku se rovněž daří snižovat nezaměstnanost. Roste domácí poptávka, dochází k velkému rozvoji turistických center a stát podporuje investice do průmyslu. V tuto chvíli je ideální čas, aby se čeští exportéři zaměřili na španělský trh,“ říká o situaci ve Španělsku Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Právě aktuální transformace Španělska přináší českým exportérům zajímavé příležitosti. Ekonomická krize zasáhla do původního fungování ekonomiky, takže došlo k narušení obchodních vztahů i distributorských kanálů a mnoho firem zaniklo. Španělské podniky jsou dnes racionálnější, než tomu bylo dříve, a srovnávají cenu a kvalitu, což českým exportérům přináší lukrativní šanci najít uplatnění na tamním trhu.

Pro firmy se zájmem o španělský trh je tak na exportním fóru připraven zajímavý program, díky kterému se mohou dozvědět více o aktuální politické a ekonomické situaci, vývoji zahraničního obchodu mezi Českou republikou a Španělskem během posledních let či o aktuálních oborových příležitostech. Během prezentací se účastníci seznámí také s desaterem pro obchodování s touto zemí a o své zkušenosti se s nimi podělí i úspěšný český exportér na tamní trh.
Přednášet budou kromě Petry Jindrové, ředitelky zahraniční kanceláře CzechTrade v Madridu, také Tomáš Kofroň, ředitel exportu společnosti Crocodille ČR, Marek Atanasčev, exportní konzultant CzechTrade, Jan Mašek, ředitel regionální kanceláře agentury CzechInvest pro Liberecký kraj, a zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Po prezentacích budou následovat individuální konzultace.

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

Tel.: +420 224 907 812, +420 724 347 474

Account Director