Hobby market OBI chce více nakupovat v Česku,

Plzeň, 8. června 2017 – Agentura pro podporu exportu CzechTrade připravila další z řady úspěšných dodavatelských setkání, tentokrát pro jeden z největších evropských řetězců s hobby tématikou OBI Group (divizi LUX Tools Germany). Třicítka českých výrobců dostala ve Vědeckotechnickém parku v Plzni příležitost hovořit s nákupčími německého řetězce o možnostech dodávek do více než 650 poboček firmy v 11 zemích Evropy.

Hobby market OBI chce více nakupovat v Česku, agentura CzechTrade mu zprostředkovala třicet tuzemských firem.

Mezi firmami, které se dnes v Plzni prezentovaly, byla například společnost GRUND, výrobce koupelnových předložek, nebo Spojené kartáčovny, výrobce štětců a kartáčů.

„V rámci dlouhodobé strategie chceme udržovat rovnováhu mezi dodavateli z jihovýchodní Asie a regionů střední a východní Evropy. V České republice vidíme velký potenciál. Chceme využít všech výhod, které spatřujeme zejména ve velmi dobré geografické vzdálenosti, dobře rozvinuté infrastruktuře, která je podobná té v západoevropských zemích, a ve stále cenově kompetitivní a dobře vzdělané pracovní síle,“ objasňuje zájem o naše dodavatele Marcin Rybak, vedoucí pobočky OBI, která je za nákup v České republice odpovědná.

„Řada tuzemských firem má kvalitativně špičkové produkty, efektivní výrobu i dostatek kapitálu, aby mohla dodávat nadnárodním řetězcům. Často se jim však nedaří dostat se k odpovídajícím kontaktům. Právě s tím jim agentura CzechTrade umí pomoci a dnešní setkání je jedna z možností, jak se nákupčím osobně představit,“ konstatuje Adam Jareš, ředitel německé pobočky agentury CzechTrade v Düsseldorfu, která akci organizovala.

Skupina OBI celosvětově zaměstnává 46 tisíc lidí a její roční obrat činí sedm miliard eur.

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

Iveta Bajerová
Senior Account Executive