Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Dubaji a v Johannesburgu mají nové ředitele

Praha, 28. června 2016 – Novým ředitelem zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Dubaji se stal Michal Nedělka. Zastoupení v Johannesburgu nově vede Petr Haramul.

Michal Nedělka (ZK Dubaj) pracuje pro agenturu CzechTrade již od roku 2009 a dříve v ní zastával pozici exportního manažera pro obory elektro, ICT, automobilový průmysl, dopravní prostředky a ostatní. Před nástupem do agentury působil v importu a exportu náhradních dílů k textilním strojům a v několika advokátních kancelářích. Michal Nedělka má právní vzdělání z Univerzity Karlovy a úspěšně složil advokátní zkoušky. Mluví anglicky, je mu 39 let a mezi jeho záliby patří jízda na kole, houbaření, zimní sporty a literatura faktu.

Petr Haramul (ZK Johannesburg) získal dlouholeté zkušenosti v oblasti obchodu již před svým příchodem do agentury CzechTrade. Dva roky působil jako ředitel úvěrových obchodů ve spořitelním družstvu ANO a ještě předtím řídil společnost Sanocredit. Petr Haramul získal bakalářský titul na Západočeské univerzitě, mluví výborně anglicky a je mu 37 let. Ve volném čase rád sportuje, cestuje a věnuje se historii.

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.