Zájem českých exportérů o Německo trvale roste. CzechTrade meziročně podpořil o třetinu více firem

Praha, 26. července 2017 – Agentura pro podporu exportu CzechTrade zaznamenala za první polovinu letošního roku zvýšený zájem tuzemských firem o podporu při vývozu do Německa, a překonala tak rekordní loňská čísla. V minulém roce vyvezly české firmy do Německa zboží a služby za celkem 1,29 bilionu korun, což bylo meziročně o 3 % více.

„V Německu využilo služeb agentury CzechTrade v první polovině letošního roku 188 českých firem. V meziročním srovnání je to o třetinu více než loni, za stejné období jsme v roce 2016 podpořili 142 českých exportérů,“ konstatuje generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal a dodává: „Řídíme se primárně poptávkou firem po našem servisu, proto na podzim letošního roku otevíráme druhou kancelář agentury CzechTrade v Mnichově.“
V současnosti má CzechTrade v Německu pouze jednu pobočku, a to v Düsseldorfu. „Mezi naše klienty patří hlavně firmy ze strojírenského, elektrotechnického a plastikářského průmyslu. Roste však zájem i mladých inovativních firem a startupů v oblasti IT, služeb či leteckého průmyslu, pro které je Bavorsko velmi atraktivní a blízkou exportní destinací,“ komentuje připravované otevření nové kanceláře CzechTrade v Mnichově Adam Jareš, ředitel dlouhodobě nejvytíženější pobočky agentury v Düsseldorfu.
CzechTrade je agentura na podporu exportu řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.
Česká agentura na podporu obchodu / CzechTrade
Tel.: +420 224 907 812, +420 724 347 474